| | | |

ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание на СОС за програмата за саниране

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внесе в деловодството предложение за свикване на извънредно заседание във вторник, 27 февруари 2024 г.

Единствената точка, която се предвижда, е свързана с решението за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради.

Предложението на общинските съветници идва във връзка с нарушението на правилника на СОС за енергийна ефективност.

Припомняме, че програмата бе забавена заради невъзможността на ПП-ДБ-СС да сформират управляващо мнозинство и да заработи Общинският съвет.

Въпреки това и в интерес на жителите на София, МРРБ удължи срока до 29 февруари.

“На днешното заседание на Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС искаха да гласуваме решение, което не е разглеждано в постоянните комисии на СОС, което застрашава с обжалване цялата програма на територията на Столична община.

Получихме подкрепа от колеги от други политически групи и ще вземем законосъобразно решение, за да могат хиляди граждани да кандидатстват по програмата”, заявяват от ГЕРБ-СДС.

Общинските съветници заявиха, че кметът на София Васил Терзиев и екипът му показват, че не познават правилата, рискувайки тази изключително важна за столичани програма.

“Показателно е, че днес в СОС не се прие нашето предложение да свикаме редовно заседание и да работим по правилата”, казаха още те.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts