| | |

БСП, ИТН и “Възраждане” в СОС искат референдум за МОЧА

Общинските съветници от БСП, “Възраждане” и “Има такъв народ” искат провеждане на референдум за Паметника на Съветската армия в столицата

Това заявиха от трите партии на брифинг в Столичния общински съвет.

Иван Таков от БСП обяви, че поддържа доклада за референдума. “Колегите от “Възраждане” го разписаха в неговата цялост, от ИТН са казали, че винаги подкрепят референдума”, посочи Таков.

Според него това ще е първият тест за кмета и останалите групи в СОС дали наистина искат да се чува гласът на гражданите на София.

Таков припомни, че преди повече от два месеца са внесли доклада за референдум за възстановяване на Паметника на Съветската армия и оставането му на същото място. “Започваме консултации с оставалите политически групи за приемането на този доклад през комисии в СОС”, съобщи Таков.

Деян Николов от “Възраждане” пък посочи, че паметникът е станал жертва на политически интриги в София.

“Имаме възможността да чуем какво мислят гражданите”, каза той. Според него трябва да се спре налагането на политическата воля на една или друга политическа партия. Николов е сигурен, че софиянци искат паметникът да бъде възстановен, където беше.

По неговите думи това показват и резултатите от проучвания с листовки, които са правили от “Възраждане”.

Пламен Данаилов от ИТН също заяви, че подкрепя референдум, но подчерта, че имат различно предложение какво трябва да има на мястото на паметника.

От ИТН принципно са съгласни да има референдуми за значими въпрос за софиянци. Данаилов попита за чия сметка ще бъдат разходите по връщането на паметника и кой ще поеме отговорност за това.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts