| | | |

Пеевски атакува Христо Иванов: Седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, докато се случи Конституцията. Отказах “делкането”

“Обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов “делкането”, което той ми предложи.”

Острия коментар направи в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат проуратурата. Олигархията иска да завладее и КОНПИ. Логично е регулаторите да са на всички, а не да бъдат делнати.

Христо Иванов, който седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, докато се случи Конституцията и направим промените в нея, които вече са факт, сега в интерв за “Дневник” казва, че пак щял да извади темата ДПС.

Коя тема бе, приятелю Христо. Всичко свърши, вие сте ми ясни. Маските трябва да паднат, категоричен бе той.

“Темата е, че ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. Ако нас ни нямаше, нямаше да го има”, категоричен бе Пеевски.

“Делкането“ е, за да бъде сигурен как ще се избере висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за заместник главен прокурор Сава Петров”, уточни Пеевски.

“Имаше добри разговори за конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа.

Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента.

Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция – подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори и да бъдат за цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50″, посочи Пеевски.

“В залата се случи нещо нечувано – изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на “Уестингхаус” за ядрена централа”, заяви още Пеевски.

По думите му това се случва заради Свилен Спасов, агент на ДС, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това е скандално, заяви Пеевски.

Очаквайте подробности.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: ДПС

Similar Posts