| | |

Прихвана идеята: Терзиев умува “Граф Игнатиев” да стане “Навални”

Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиан Таков

Това заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

Той каза, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това. “Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения”, коментира Терзиев.

На въпрос “Това с Навални може ли да замени улица “Граф Игнатиев”?, Терзиев отговори: “Възможно е, но това е тема, която ще търпи развитие”.

По повод избора на председатели на комисии, което трябва да се случи днес в СОС, Терзиев каза, че не е нормално най-голямата политическа сила в Общинския съвет, която има 23-ма общински съветници, да има председатели на две комисии, които нямат особено отношение към големите проблеми на столицата.

Терзиев каза, че се е надявал да види разпределение на председателските места, което да има някаква политическа логика.

“Има по-важни комисии, има и не чак толкова важни и там да бъде разпределено на базата на тежестта на всяка една от политическите формации”, посочи столичният кмет, цитиран от БТА.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts