| | | |

Делян: Асен Василев източи от Фонда за енергийна сигурност 850 млн. лв.

Всички важни решения за държавата се взимат от Народното събрание. Единственото, което прави Министерски съвет, е да саботира работата и проектите.

Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Какво правиха преди 2 дни във Франция да подписват някаква ядрена сделка с Макрон?

Вие разбрахте ли?

Айде, че обичат да пътуват… да си пътуват, ама да не подписват неща, които противоречат на решенията на Народното събрание”, коментира Добрев.

“Следващото управление най-малко трябва да има различна финансова политика. Във Фонда за енергийна сигурност само до 1 юли има дефицит от 500 млн. лева.

За една година е 1 милиард, ако трябва да ги съберем през цената на тока означава, че цената на тока трябва да се вдигне с 15%.

И в тези 500 млн. не влизат 280 млн. задължения за компенсациите за високите цени на газа по директива. Към днешния ден до 1 юли на Фонда за енергийна сигурност му липсват 780 милиона лева.

Тук ще добавя, че декември месец миналата година финансовият министър източи от Фонда 850 милиона. Въпреки нашата съпротива, аз говорих за това в бюджетна комисия, но Асен Василев ги прибра.

И сега има огромна дупка във Фонда за енергийна сигурност,

който компенсира цените и позволява цените в България за домакинствата и за бизнеса да са ниски”, каза още депутатът от ГЕРБ.

Делян Добрев бе категоричен, че “цялата тази история няма да приключи добре”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: LEX.BG

Similar Posts