| | | |

Бойко Борисов: Кирил Петков по един брилянтен начин ми взе всичко, брилянтен стратег е НА ЖИВО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се нервира, че трябва да държи микрофона.

Това стана в началото на откриването на регионалната академия на Младежи ГЕРБ в Плевен.

Във форума участват председателят на Народното събрание Росен Желязков и кметът на Общината д-р Валентин Христов.

Над 100 младежи от Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин се включват в академията, организирана от фондация “Ханзайдел” и сдружение “Граждани за европейско развитие на България”.

„Трябва да имаме една трибунка, така сме като певци. Знаете, че това ме нервира“, отсече бившият премиер.

Само след секунди беше осигурена стойка за микрофона и брифингът продължи.

Преди Борисов говори председателят на Народното събрание Росен Желязков.

“В момента Украйна води своята война и знае защо го прави, те трябва да защитят държавата си. Има умора във войната, която се забелязва най-вече в ежедневието на обикновените украинци.

Има денонощни руски атаки и всяка нощ хората трябва да слизат в бомбоубежище. Това е терор и то жесток терор, за който дори не можем и да си представим”, заяви Желязков.

Днес се навършват две години от началото на войната в Украйна.

“Две години война в Украйна и нашата позиция е твърда и ясна. България напълно подкрепя каузата на Украйна. Това е страна, с която споделяме общоисторически и морални ценности”, добави той.

“Бидейки реалист знам, че за да се надяваме за мир, трябва да сме подготвени и за война. Нужен е кураж и смелост, трябва да имате ясната перспектива на коя страна сме и на коя страна трябва да бъдем”, така се обърна Желязков към Младежи ГЕРБ в Плевен.

Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна

Вчера задочно министър Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс, сподели той.

Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено.

Той направи отчет какво са направили от ГЕРБ в подкрепа за Украйна от началото на войната.

Две години кръвопролитие, ужаси в Европа, икономически срив и рецесия – нищо добро за нашия континент, коментира Борисов годишнината от войната между Русия и Украйна.

Страшно ме дразни, когато прочета пост с правописни грешки, каза още лидерът на ГЕРБ.

Вчера задочно министър Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс, сподели той.

Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено.

Той направи отчет какво са направили от ГЕРБ в подкрепа за Украйна от началото на войната.

Две години кръвопролитие, ужаси в Европа, икономически срив и рецесия – нищо добро за нашия континент, коментира Борисов годишнината от войната между Русия и Украйна.

“Сложете една трибунка, защото така сме като певци и знаете, че това ме нервира, но го правите”, пошегува се лидерът на ГЕРБ. Борисов отказа да стои прав с микрофон в ръка, както Желязков и Георгиев преди него, затова се наложи да му бъде донесена и стойка.

До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство”, каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

“Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна.

Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това.

Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема.

Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка”, смята Борисов.

“Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко.

И като каже сега: “Добре, ето, оставете си Габриел външен министър…” Но тогава, ако те имат финансите – ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50.

Областните управители – 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума – 50:50 всички министерства. Министър – зам.-министър!”, каза Борисов.

“Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя – шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите”, каза още Борисов

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts