| | | |

Мераклията да става политик: Мафията се ръководи от политиците

„Парламентарната комисия за разследването на обстоятелствата около казуса с Мартин Божанов-Нотариуса е една димка, която цели политически ефект и вероятно да прикрие политическата глава на корупцията в България, защото мафията се ръководи от политиците.

Това е единствената цел на тази комисия и неслучайно не я разшириха в посока Алексей Петров и въобще проблемите в съдебната система.“

Това заяви пред Евронюз България бившият главен прокурор и настоящ лидер на Сдружение „Граждански блок“ Иван Гешев.

Пред Euronews България бившият обвинител №1 отрече да е посещавал клубовете SS или ресторанта „Осемте джуджета“, както и да е имал връзки с Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото.

Държавата се разпада, тя не функционира, правоохранителните органи са смачкани, прокуратурата е овладяна от полиците.

Те имаха косвено влияние, но след промените в Конституцията… борбата, която виждате между политиците е всъщност борба кой ще контролира прокуратурата.

„Затова станах неудобен и отстранен – те очакваха да съм послушен и да се влияя и да бъда зависим“, посочи още Гешев и даде за пример делата срещу олигарси по времето, когато беше главен прокурор, както и борбата с телефонните измами, битовата и организираната престъпност.

„Знам, че имаше разследване за Мартин Божанов-Нотариуса още 2018 г., когато бях в Специализираната прокуратура“, заяви Гешев.

Когато бях главен прокурор, Пепи-Еврото се скри, защото Софийска районна прокуратура предприе действия срещу него.

Вероятно това, което се случва в момента, е отмъщение към Районна прокуратура и в частност г-жа Зартова.

Твърденията на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, че бил подмамен от Иван Гешев да отиде в заведението „Осемте джуджета“ не отговаря на истината и не звучи логично, отбеляза Гешев.

„Пепи-Еврото, Барселонагейт, чекмеджета – всичко, което е образувано по мое време, се прекратява, разкешва, плаща.

Олигарсите ще си платят и ще си освободят трите милиарда, които са запорирани, ще прекратят абсолютно всички дела“, каза още бившият главен прокурор.

По неговите думи вчерашната акция на МВР в сградата на централата на „Лев Инс“ цели намиране на определени компрометиращи материали.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Евроком България

Similar Posts