| | | |

Заместник на Зартова: От секретарката знам, че Нотариуса е ходил в СРП

Заместник районният прокурор на София Борислав Георгиев никога не е виждал Мартин Божанов-Нотариуса, но има спомен, че секретарката на подалата оставка Невена Зартова е казвала, че той е ходил в СРП.

Това заяви самият той пред Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Заедно с него, по същия казус, бяха изслушани и останалите трима бивши заместник районни прокурори Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, които напуснаха постовете си на 14 февруари. Зартова направи това в същия ден.

Преди заседанието стана ясно, че Георгиев е депозирал редица документи – описи от разследване, данни от проверки и други.

На изслушването присъства и адвокат Александър Червеняков, чието име бе споменато успоредно с това на апелативния прокурор Радослав Димов и във връзка с твърдения на гръцки бизнесмен. Александър Червеняков каза, че познава Димов от години, добавя БТА.

Преди време е получил обаждане от човек, който се представил, че звъни от името на Димов. Червеняков му казал, че се познава добре с Димов и ако нещо има да му каже, може да му звънне лично. Повторно обаждане не постъпило.

След изслушването Червеняков отказа да говори с журналисти.

На свой ред пред членовете на колегията Борислав Георгиев разказа за убийството в село Лозен, станало през август миналата година. Той посочи, че е работил по разследването и не е имало никакви нарушения по дела, които имат връзка с този инцидент.

Георгиев разказа и за проверката, която бе направена през февруари лично от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Няколко дни по-късно Зартова казала на заместниците си, че е решила да подаде оставка. Те отговорили, че обмислят да направят същото.

Той посочи, че четиримата се разграничават в определени аспекти по отношение на Зартова за това как да се работи в районната прокуратура.

Георгиев каза, че не познава Мартин Божанов и никога не го е виждал. Познава само адв. Велимир Атанасов, с когото имал само служебни отношения.

След убийството на Божанов е направена проверка в Софийска районна прокуратура (СРП) и така се е получил списък с 25 дела, посочи Георгиев.

Той посочи, че не е хазартна личност, не е стъпвал в казино, единствено е пускал тото.

Георгиев си спомни, че секретарката на Зартова е казвала, че Божанов е идвал там. В момента в СРП се работи спокойно, каза още той. От друга страна в момента имало притеснение у част от колегите му да подписват постановления за повдигане на обвинение.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts