| | | |

Странна ситуация с бебето на убийцата на Пейо! Любовникът на Габриела издаде, че…

През вчерашният ден беше насрочено първото дело, свързано с попечителството на двете деца на обвинената в убийството на съпруга си Габриела Славова – Пеева.

Още в началото Aдминистративният съд в София отложи делото поради неявяването на адвоката на една от страните.

Припомняме, че двете деца на са настанени при родителите на убитият Пейо Пеев.

“Делото беше отложено, защото служебният адвокат на бебето не се яви. Отложено е за след седмица. Делото в бургаския съд много се бави, също. Повече от две седмици не излъчват адвокат за по-голямото дете на Пейо Пеев.

Цялата ситуация е много странна, при условие, че бебето има жив биологичен родител, който просто трябва да се впише в акта за раждане. Резултатът от теста за ДНК излиза за 2-3 дни, а ние още нямаме насрочено първо заседание, за да се назначи такъв тест“, каза пред БНТ Велико Минков, който претендира, че е баща на детето, но за момента съда не може да потвърди.

Той обясни, че не е виждал детето след инцидента.

“Имам контакт с адвоката на родителите на Пейо. Днес ще има заседание за 6-годишното дете.

Двете дела са свързани затова ще присъствам и на него. Делото е свързано с оспорване на заповедта, от страна на Габриела, с която децата временно са настанени при родителите на Пейо.

Това е най-доброто решение за тях”, заяви още Велико Минков.

“ДНК тестът, който ще доведе до това да бъда вписан в акта за раждане, е през съда. Аз настоявах да се проведе и друг тест, който дирекция „Социално подпомагане“-„Красно село“ могат да постановят, с който да се види, че има голяма вероятност аз да съм роднина на моя 5-месечен син и на това основание аз да го видя най-сетне веднъж.

Да имам контакти с него, а защо не и да ми го дадат на мен, временно да бъде настанен при мен, аз да го отглеждам, за което в момента се водят дела от Габриела Славова”, каза той преди минути пред Нова телевизия.

“Аз не съм го виждал, но съдът се бави с дреболии като назначаване на особен представител над 2 седмици. Когато назначихме особен представител на бебето през ноември, това стана за 2 дни.

Сега се назначава особен представител на 6-годишното дете, което се явява като наследник на Пейо, и те се бавят 2 седмици”, оплака се той.

“Може да отнеме 3-4 години, ако Габриела непрестанно бави и обжалва аз да бъда вписан в акта за раждане и да не видя детето си на живо 3-4 години. Съдът решава кое е в интерес на детето.

Ако след 3-4 години трябва да го решава това нещо, съдът може ли да каже – ами то детето вече има семейна среда там, където е временно настанено, бащата може да не бъде вписан в акта за раждане”, опасява се Минков.

Габриела е поискала на 2 февруари спиране на делото, понеже има починал ответник, а тя не можела от ареста да си издаде удостоверение с наследници. Тя е завела и други дела в Административния съд.

“Детето не съм го виждал на живо. Пращали са ми снимки приятелки на Габриела, след като разбраха какво се е случило. Детето си прилича на мен. Убеден съм, че съм му баща”, заяви той.

По думите му, родителите на Пейо Пеев, където са настанени децата на Габриела, нямат право да му позволят да види бебето. Дори ако това се случи, Габриела би могла да го използва срещу него в съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts