| | | |

Денков за ротацията: Преговорите ще отнемат повече от 2 дни, надявам се…

Некоалиционните партньори трябва да влязат в процес на преговори, а те ще отнемат повече от два дни.

Така министър-председателят Николай Денков коментира предстоящата ротация и графика, зададен вчера от Бойко Борисов за коалиционното споразумение, което предлага ГЕРБ.

Денков изрази надежда, че необходимото време за преговори ще бъде осигурено.

“Двете страни са поставили документи като основа за преговори. Трябва да се влезе в процес на преговори. Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от 2 дни и се надявам този период да бъде осигурен, за да може преговорните екипи да видят къде има общи точки и къде не и да имат време за преговори”, посочи той.

Денков потвърди, че от месец е готов с оценката на министрите, но все още не е разговарял за състава на кабинета с Мария Габриел. Очаква това да стане през следващите дни.

“Няма нещо драматично, диалогът ни с Мария Габриел е доста добър. Отне ѝ известно време, но тя трябва да се чувства уверена в решенията, които предлага”, каза още премиерът.

Помолен да коментира факта, че санкциониран по закона “Магнитски” оглавява парламентарно представена партия, Денков отговори така:

“Истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както трябва, така че правим всичко възможно да се изчисти и да се рестартира. Така че който е корумпиран и е направил нарушение на закона, да бъде санкциониран”.

Относно ареста на т.нар. “Червен пират” министър-председателят изтъкна, че важното е зад него да не се крие нещо повече.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts