| | | |

Кирил Петков стоеше пред затвора и казваше “В ей тая сграда ще живее Борисов”

Ще има сериозни промени в правителството

Това прогнозира пиар експертът Диана Дамянова.

снимка: Архив

В последните седмици преди ротацията, напрежението в сглобката достигна код “Червено”, но според нея между двете коалиции ПП – ДБ и ГЕРБ-СДС ще се постигнат примирие, тъй като техните лидери си дават сметка, че нямат алтернативи пред себе си.

“Много са изнервени в сглобката, но би трябвало да са наясно, че нямат никаква алтернатива. Алтернативата за ГЕРБ е безумна – да се окаже в същата позиция след 3 месеца и пак да трябва да прави компромиси с някой, който и да е той.

Алтернативата за ПП – ДБ е още по-тъжно, защото те искаха да управляват самостоятелно, но сега рейтингът им от това управление самостоятелно пада.

В същото време нищо геополитически не се е променило. Смятам, че те ще се разберат”, заяви Дамянова пред “Евронюз България”.

Тя критикува бившите си колеги от “Промяната” заради грешните им политически ходови и посочи един от тях.

“Рейтингът на ПП страда, защото, когато си стоял пред затвор и си казвал “В ей тая сграда ще живее Борисов”, оттам нататък всякаква политическо поведение е неприемливо за електората ти. Аз точно тогава станах и си тръгнах, защото знаех, че се прави група политическа грешка”, разказа бившият пиар на ПП.

Дамянова е на мнение, че Борисов е прав да иска подялба на правителството 50:50, след като от ПП – ДБ предложиха в меморандума поравно разпределение на регулаторите.

“Меморандумът, който ПП-ДБ даде, е библейски документ – в смисъл, че няма да ни кажат кой е неговия автор, защото е “списан свише”.

Също така научихме, че това е представата, която Кирил Петков ни даде – че те ще си “делкат” властта, с регулаторите и цялата съдебна власт, в съотношение 50:50 с Борисов.

Разбира се, в стила на ПП-ДБ този документ не е преминал през никакви обсъждания, включително партията не се е произнесла, защото е библейски документ, пада отгоре”, посочи Дамянова.

“Борисов играе обратната сценка – казва:

“Демокрация – казвам ви кой е в комисията, кой е написал споразумението, сега ще го обсъдим този документ, вашите искания са вкарани вътре, плюс нашите искания”, каза още комуникационният експерт.

Вчера ГЕРБ се събра на Национално съвещание, на което ръководството на партията представи споразумението за съвместно управление с ПП-ДБ до края на мандата на 49-ото Народно събрание. След съвещанието, документът бе изпратен и на ръководствата на ПП-ДБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts