| | | |

Борисов: Бюджетът още не е внесен, не знаем нищо за поемане на дългове! Какво е реалното състояние на хазната знаят само ПП, сигурен съм, че и ДБ не знаят НА ЖИВО

Всички кандидати за кметове в област Благоевград, издигнати от ГЕРБ се събраха в зала “Скаптопара” в Благоевград. Това бе едно от най-мащабните предизборни мероприятия на партията.

В областния град формацията подкрепя кандидатурата на Илко Стоянов за кмет, който също се включи в събитието. ГЕРБ обаче има пълна листа с кандидати за общински съветници.

“Събраха ни 2 основни неща – отговорността, която Борисов е доказал, че може да носи и тази отговорност, която поех преди 2 г. за този град. В тези време не само, че не ми се помагаше, ами се пречеше, без оглед на това какво ще се случи с жителите.

Искаха само властта на всяка цена. 2 форми: младите комунисти и старите комунисти – едните брандирани като ПП, другите класически – БСП и независими”, заяви кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов.

По време на кметуването си единствено към Бойко Борисов е можел да се обърне за подкрепа, дори и само морална.

И изрази надежда първо с местната власт, а после и с другата “да продължим този курс, който сме поели и да дадем бъдеще на децата си”.

На оплакването от Стоянов, че са му пречели, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че и сред опозицията има много хора, “с които добре работим”. “Особено в местната власт са се грижили добре за хората.

Затова не издигнахме в Перник кмет – Станката (Станислав Владимирво бел. ред) се показа много добър кмет 4 г., той е от БСП. Но и той им видя акъла. Няма да си промени мнението за неговата партия, но като градоначалник е много добър.

Същото бих казал и за кмета на Кресна”, похвали той и леви кметове.

За зам.-председателя на БСП Владимир Москов, който дълги години управлява Гоце Делчев също не можел да каже нещо лошо.

“Направихме много за Гоце Делчев, не знам какво ще направиш там. Само на теб не бих ти се сърдил, защото главният виновник съм аз.

Стадиони, болницата, всичко направихме. Направихме отделения с най-добра апаратура. За да е добре за населението, лошо е за кандидат кмета”, пошегува се той с кандидатката за кмет на общината Костадинка Богданова.

“В годините, в които сме управлявали, независимо от коя партия са били, сме работили за всяка партия еднакво.”, подчерта Бойко Борисов.

Борисов не пропусна да спомене и постигнатото от Атанас Камбитов, който кметуваше в града от ГЕРБ, а сега е кандидат на друга политическа формация.

“В Разлог пак се карали двама наши – толкова кадри произведохме, че вече си пречим”, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

Навсякъде, където ме поканят, могат да кажат, че за нещо съм помогнал. Последното ПМС беше за булевардите на Сандански, които сега са готови.

С една дума, отнасяли сме еднакво добре към всички кметове. А за един кмет е важно – ВиК, санирането, училищата. Цели квартали санирахме.

Видно е, че такава политика няма да има. Идва държавата и ти прави по-скъп блока и по-красив. И се контролира от жените от входа.

В Благоевград към 300 блока се санираха. Ако хората са го забравили, заслужавате си управлението сега. Ако изберат хората тези кметове, ние ще продължим да го правим”, обеща Борисов.

“Не се говори за войната ва Украйна, защото се яви по-гореща точка. Като гледам трагедията на израелците и палестинците, тя столетия няма да мине.

Прерасне ли в по-глобален конфрикт, с петрола ще настане криза. Ток все още имаме.

Трябва да имаме план какво да се случва. В момента нямаме.

Би трябвало с Кирил Петков заедно да сме в Благоевград по силата на сглобката. Днес говорим за проблемите между нас, а утре в парламента гласуваме заедно.

Ние преди КОВИД-а винаги сме били на излишък.

В последните години държавата се вкара в дългова спирала. Но не се говори с имена на министри и на премиери.

Нинова е забравила, че след мене е била вицепремиер на България. И е могла да оправи грешките, които съм направил. Може да се види колко е нараснал дълга, но да се кажат имена“, разгневи се от трибуната Борисов.

Той уточни, че е за консервативна политика.

“ГЕРБ нямаме нито един представител в министерството на финансите, нито зам.-министър, нито нищо.

Какво е реалното състояние на хазната знаят само ПП, сигурен съм, че и ДБ не знаят.

Етническата толерантност е ключова и за тоя регион. Аз съм го направил Гоце Делчев по време на нашето управление – зали, площади, блокове.

Ние в сглобката, ако извадим кой какво е говорил един за друг, ние не можем да си говори, даже “Здрасти” не можем да си кажем.

Да правим добро, ние да се толерантните. Всички видяха, че да се закачат с ГЕРБ не е хубаво. Не се чегърта това, което не се чегърта”, обобщи Бойко Борисов.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts