| | | |

Внесоха обвинителен акт срещу прокурор Константин Сулев

В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу Константин Сулев по чл. 282, ал. 2 НК.

Той е обвинен, че за времето от 30.05.2023 г. до 01.06.23 г. в град София, при условията на продължавано престъпление (пет деяния), в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – прокурор при Софийска районна прокуратура,

нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел да набави облага за И. Г. като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство, както и с цел да причини другиму вреда, а именно на П. П. и К. Х.,

като от престъплението могат да настъпят немаловажни вредни последици – незаконно засягане правата на граждани и уронване престижа на съдебната власт, в частност на прокуратурата.

По внесения обвинителен акт в СГС е образувано НОХД № 1387/24 г. Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание.

След като тези дни стана ясно, че прокурор Константин Сулев се е сдобил с обвинение за длъжностно престъпление и то след като е завел дело срещу самия Пепи Еврото, мнозина се запитаха кой е този прокурор.

Както вече стана ясно Градската прокуратура е прекратила разследването срещу Еврото, заради което мнозина побързаха да я заклеймят и за провъзгласят Сулев за голям герой, пострадал само защото дръзнал да заведе дело срещу Пепи Еврото.

Нека видим обаче фактите, преди да правим такива заключения!

През май Константин Сулев се самосезирал по медийни публикации, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. Пепи Еврото оказвал принуда над разни хора да вършат различни неща против волята си, като те били заплашвани, а също срещу тях били използвани и технически средства за събиране на информация.

Да уточним, че по онова време от Петров вече няма и следа.

А когато през август това дело е иззето от Градската прокуратура, се оказва, че няма нито едно доказателство за престъпната дейност на Еврото, няма и нито един разпит на пострадали от т.нар. принуда. Сулев, както отворил папката с обвинението, така я и затворил, без да работи по делото, обобщават запознати.

Канал за контрабанден рязан тютюн обаче се оказва златна мина за прокурора. Сулев бил ангажиран с неговото разследване.

Срещу 20 бона участници в трафика спасявали кожата си, припомнят си ченгета, подочули за схемите, по които контрабандистите били вкарвани и изкарвани периодично от ареста.

„Дай 20 бона и ще те оправим, това беше паролата, която се пускаше към ареста и търговците наистина си излизаха” – припомнят си запознати, като допълват, че тогава скандалът също бил потулен.

Все пак върху главата 4 на прокурора Сулев се изсипват обвинения, че краде ток, а също и че е принуждавал момиче от София да проституира.

Тя самата разказвала, че е пускана на големи шефове от прокуратурата, но за тези услуги почти не й е плащано. Парите ги вземал сводникът й, също на висока позиция в системата.

Константин Сулев е обвинен и отстранен от работа през 2017 г. по това време той вече е на работа в Специализираната прокуратура, явно след като заслугите му към правосъдието в Гоце Делчев, са високо оценени.

За кражбата на ток дава показания негов съгражданин, който лично го свързал с експерт по манипулиране на електромери. Сулев платил 600 лв. и устройството било монтирано в софийския му апартамент, където работило от 14.10.2015 до началото на 2016 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts