| | | | |

Общинарите от „Възраждане“ искат извънредна сесия на СОС

Сигнали изпратени до “Възраждане” от различни граждани, в които се съобщава за нападения над деца от страна на мигранти, провокираха партията да поиска Столичният общински съвет да се събере извънредно.

В съобщение, разпространено от пресцентъра на “Възраждане”, се посочва, че искането е внесено още в петък, като в него общинските съветници са посочили, че искат това във връзка с осигуряването на безопасност на гражданите и гостите на София, уточни БТА.

В него те предлагат на заседанието да бъдат поканени и изслушани министърът на вътрешните работи, началникът на Столичната дирекция на вътрешните работи, кметът на Столичната община и директорът на Дирекция „Сигурност“,

както и други лица, за които се смята, че имат отношение към опазването на реда и сигурността в столицата.

„Възраждане“ предлага заседанието да е с дневен ред от две точки, в първата от които е изслушване на поканените, а втората да е за други важни и спешни проблеми.

В събота от ГЕРБ-СДС настояха за извънредно заседание за сигурността в София заради случаи на насилие с чужди граждани.

Според представителите на коалицията тези инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение.

Има редица сигнали от жители на район “Овча купел”, които живеят в постоянен страх от сблъсъци с мигранти, заявиха от ГЕРБ-СДС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts