| | |

Терзиев с извънреден ход заради бежанските зулуми

Столичният общински съвет ще заседава извънредно в четвъртък, 14 март, по темата за сигурността в София, съобщиха от градската управа.

Според председателя на СОС Цветомир Петров разговорът за сигурността в София трябва да е конструктивен, а не с политически с цели.

Кметът Васил Терзиев и председателят на СОС Цветомир Петров призовават разговорът за сигурността в София да се води конструктивно и на бази на факти, а не да се допуска политическа спекула и да се всява паника в обществото.

От “Московска” 33 припомнят, че още в петък, след появилите си информации за случаи на насилие в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев проведоха разговор, на който обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“

относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София през изминалата година, както и за предвидените мерки за подобряването им през настоящата година.

„Свиквам настоящото заседание по две причини – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването й.

Недопустимо е да се използват, както се оказа, битови инциденти за трупане на политически дивиденти.

Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно по отношение на тази деликатна тема.

Нека първо да чуем какво казват компетентните институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме нетолерантност и омраза между гражданите“, коментира Цветомир Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПДОРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts