| | | |

Ябълката на раздора: Терзиев разпали нов скандал в СОС

Кметът на София Васил Терзиев се превърна в ябълка на раздора по време на извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Градоначалникът първо закъсня за началото, а после стана причина е за неговото прекратяване.

Все пак той каза няколко думи по темата с бежанците и зачестилите случаи на насилие в столицата.

“Аз не го отричам. Аз не го отричам като проблем” – това каза Терзиев по повод признанията на майките от “Овча Купел”, че бежанци бият децата им постоянно и допълни: “Това, което казах е, че е важно да не се политизират и да не се използват отделни инциденти за генерални твърдения.

Имаме проблеми за решаване, затова откликнахме всички на тази среща и апелът е да се подходи отговорно от политическите партии и институции. Ние поне смятаме да го направим и да се погрижим за интереса на софиянци”.

“Мога да направя някои неща от днешния ден нататък. За момента няма дори група за координация между Общината и СДВР, която заедно да изготвя стратегията за сигурност”, заяви Терзиев.

“Много се радвам за проведената среща и за няколкото несвързани случая, обвързани с битови свади. Но все пак се радвам, че успяхме да се съберем и да обсъдим въпроса със сигурността.

В нашите планове стои по-тясна работа със СДВР, да видим кои са проблемните райони, заедно с районите кметове на София.

Важна е стратегията, къде да сложим повече камери и трите различни екипа, които работят темата видеонаблюдение да бъдат обединени. Работим и по въпроса за увеличаване на парите за видеонаблюдение”, увери кметът на Столична община.

След това той напусна залата.

Това даде повод на общинският съветник от ГЕРБ Ваня Тагарева да поиска почивка докато Терзиев се върне.

Предложението й бе подложено на гласуване и бе прието.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts