| | |

Извънредно от МВнР: Похитителите на кораба “Руен”…

С помощта на индийските военноморски сили екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 г. кораб “Руен”, сред които и седем българи, беше освободен днес.

Благодарение на усилията на индийските военни целия екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в добро здраве и в момента се полагат усилия за тяхното своевременно завръщане в България, съобщават от МВнР.

Корабът „Руен“ с осем български, девет мианмарски и един анголски граждани на борда бе превзет от пирати в Арабско море през декември миналата година.

Министерството на външните работи в тясно сътрудничество с всички компетентни институции, задграничните представителства на Република България в региона и международните партньори се ангажира активно в усилията за освобождаване на българския екипаж.

Днес, 16 март т.г., в МВнР бе повикан и индийският посланик в София, като бе отправена допълнителна молба към индийската страна за съдействие и предприемане на всички възможни действия за опазване на живота и здравето на екипажа.

Изказвам огромна благодарност за съдействието на индийската страна в процеса по освобождаване на българските моряци, съобщават още от МВнР.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: Marine traffic

Similar Posts