| | | |

Журналист: Бойко Борисов “не е момче на повикване”

Демокрацията има едно универсално лекарство – изборите. Ако отиваме към него, не е толкова страшно.

Това коментира Петьо Блъсков по Bulgaria ON AIR.

“Нещата, които се случиха през последните седмици, нанесоха щети и на двамата участника (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ – бел. ред.). Ако това, което казаха хората от ПП-ДБ, е вярно – че са сложени в списъка без да знаят… това е безчестие.

Някак си, достойството в политиката изчезна. В политиката трябва да има чест и достойнство”, каза той по повод политическия скандал на деня с предложения от Мария Габриел състав на кабинет.

“Всичко беше заченато в грях. Направиха някаква странна конструкция, която нарекоха “сглобка”. Да го наричат по този начин е политическо хулиганство. С некоректността по между си ерозираха своите отношения”, коментира той за ГЕРБ и ПП.

“Не си дават сметка, че наливат вода в мелницата на едни други политически формации. Само от време на време правят някакви декларативни изказвания, че работят за народа.”

“Щетите от всичко това ще бъдат за двете политически сили – за ГЕРБ и ПП. Очевидно хората там са слаби политици. Поне тези, които участваха в преговорите”, категоричен е той.

Той отбеляза, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов “не е момче на повикване”, а е казал, че отговорността е на Мария Габриел. В заключение Блъсков цитира думите на Борисов: “Ако тя си одобри правителството – аз го приемам”.

“Тъжното в цялата работа е, че на следващите избори активността ще падне още повече. Това означава, че ще имаме един парламент с ниска легитимност”.

Според Петьо Блъсков, ако президентът оттегли указа, с който предлага на НС да одобри проектокабинета “Габриел”, тогава “кашата ще е пълна”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts