| | | |

Нинова избухна: Арестуваха се, простиха си, прегърнаха се. Вече се обиждат лично, вадят разговори…

Изглежда като агония. Има 5 думи, които казват всичко – страх, алчност, предателство, безотговорност и агония. Едната част от сглобката се страхува от възмездие и търсене на отговорност.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Според нея това е Борисов, който иска да оцелее в политиката.

“ПП-ДБ се заслепиха от алчност за власт. И двете групи предадоха избирателите си. Те нямат нито едно отговорно решение спрямо гражданите. Ако виждате всеки ден в какво се превръща парламента, агонията ще се задълбочава.

Видяла съм толкова неща в политиката, такова чудо не съм виждала – такава загуба на човешко достойнство и морал.

Арестуваха се, простиха си, прегърнаха се. Вече се обиждат лично, вадят разговори, лични, грозни, кой е чупил бутилки и т.н. В политиката сме временно, но трябва да живееш достойно този живот”, обясни тя.

Нинова смята, че изборите може да доведат до различна картинка от настоящата.

“Избори трябва да има и съм убедена, че резултата няма да е същия. Няма как хората, които заложиха на ПП да не са разочаровани.

Няма как хората, които подкрепят ГЕРБ да не са разочаровани от жертването на Мария Габриел, партията и онези дами, които водиха преговорите”, заяви лидерът на БСП.

“Надявам се, че за толкова години хората ще оценят и нас. Останахме единствената партия, която не се прегърна с мафията”, посочи Нинова.

Тя описа ПП като “сложен” партньор.

“Когато управлявахме с ПП-ДБ сигурна съм, че не помните нито един такъв скандал – делене на постове, замеряне с епитети и боричкане за власт. Борисов скоро припомни как Нинова е ударила по масата и Тагарев е отпаднал.

При Борисов думата е евтина и не тежи. Кирил Петков не се съмняваше в моята дума. И сега ми казва:

“С теб знам, че когато кажеш “да”, значи е “да”, а когато кажеш “не” е категорично. Сега той не може да вярва на Борисов, защото мнението се сменя на ден по 3 пъти”, коментира Нинова.

“Бяхме на първо място в Европа по индустриално производство. 20 млрд. лв стигнаха от бебето до възрастните хора. Бяхме горе-долу същия период – 7 месеца, които даже са по-малко. Ние можем да бъдем коректив, да изглеждаме сериозно. ПП са сложни. Не ме питайте дали бихме управлявали с тях, зависи от резултатите на изборите.

С ГЕРБ сме категорични. Докато съм председател, ГЕРБ няма да вземе БСП, както взе десетки парти в историята и ги унищожи”, категорична е тя.

Нинова смята, че няма смисъл Радев да връчва третия мандат на БСП.

Тя сподели, че все още не е решила дали желае да се кандидатира отново за председател на Българската социалистическа партия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts