| |

Важна вест за всички потребители във Фейсбук

Фейсбук връща една от позабравените си функции, с цел дасе хареса на поколението Z. Става дума за функцията “сръчкване”(Poke).

Всъщност Poke никога не е напускал Фейсбук, а просто е бил скрит, дълбоко в дебрите на платформата. Или трябва да напишете „Poke“ в лентата за търсене на Фейсбук или по някакъв начин да знаете точния URL адрес на страницата Poke.

Компанията Мета споделя, че е направила промяна в дизайна в началото на 2024 г., която прави бутона Poke малко по-видим. Новият дизайн ще показва бутона до всяко име, което потребителят търси. Това насърчава хората действително да използват бутона.

Мета каза, че „сръчкванията“ са се покачил 13 пъти след тази промяна в дизайна, въпреки че не се споменава точният брой Pokes, генериран на дневна база.

Meta също улесни намирането на страницата Poke (вече можете да я получите, като напишете „poking“ или „pokes“ в лентата за търсене вместо само „poke“).

През 2017 г. имаше малък опит за връщане на Poke чрез поставянето му на профилни страници, но тенденцията не се възстанови, съобщава Business Insider.

Изненадващо, Мета обяви, че над 50% от новите Pokes са направени от потребители на възраст от 18 до 29 години.

Poke беше една от най-ранните функции на Фейсбук, пусната дори преди News Feed.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts