| | | |

Нови брутални разкрития за смъртта на Митко от Цалапица

“Рангел не отрича, че е нанасял удари, но отрича те да са насочени в областта на главата, което е в противоречие с казаното от свидетеля Динков. Той не отрича, че се е укривал, това негово действие е предприето от паника.

Рангел Бизюрев твърди, че Митко не е бил жив, когато са предприели действието да го заровят”

Това каза служебният защитник на Рангел Бизюрев в ефира на БНТ.

Служебният защитник на Рангел Бизюрев адвокат Димитър Колев

Соченият за убиец на Димитър Малинов от Цалапица, 30-годишният Рангел Бизюрев, беше екстрадиран у нас в сряда вечерта. Той беше заловен в Дания, където се укриваше в продължение на 4 месеца.

На разпита в четвъртък Бизюрев е отрекъл някой от близнаците Борислав и Валентин Динкови да е нанасял удари на Митко, каквито бяха опасенията на близките на загиналия. Димитър Малинов беше убит на 20 юли 2023 г., а тялото му беше намерено дни по-късно, заровено край Цалапица.

Бизюрев обясни на разпита, че до свадата между него и Митко се стигнало, след като Рангел получил информация, че е бил обиждан от 24-годишния Малинов.

“Имам въпроси, на които нямам все още отговор. Кой накара сина ми Димитър да излезе от дома ми?

Осем месеца ние не знаем медицинската експертиза какво точно показва. Не знаем какво се случва с приложенията в телефона, кой е този, който изкарва сина ми”, това каза майката на убития Митко от Цалапица.

“Бизюрев казва, че са били двамата, заедно с Борислав Динков. Таен свидетел е бил на мястото вечерта, той е третия свидетел.

Искаме да знаем защо вчера само прокуратурата е разпитвала Бизюрев. Защо не е разпитван от криминолози и психолози.

Искаме качествени разпити от криминолози и психолози. Те са запознати със случая, прокуратурата не. Как е счупен носа на Митко, след като Бизюрев казва, че има 3-4 удара, но не и в лицето”, каза още тя.

Майката на Митко повдигна още странни въпроси по делото за смъртта на сина ѝ.

“Не сме чели тази медицинска експертиза, ние не знаем нищо повече от това, че на Митко е била счупена носната преграда. Най-малко 30 минути е бил жив. Колко точно са показали съдебните лекари, ние не знаем.

Защо толкова много се пази тази експертиза? 8 месеца аз не знам от какво точно е починало детето ми. Какво се случва в България, в Пловдивската прокуратура?

Защо след 24 часова за арест, не им бе издадена 72 часова за арест, за да се приберат?

Защо делото е разделено, те се водят за укривателство, а Бизюрев за убийство. Подиграват се с нас. Това е жива подигравка”, избухна жената през сълзи.

“Искат да изкарат, че Митко е починал от само себе си. Единият е нанесъл удара и признава вината си, а другия не е ли по-малко виновен.

И третия човек с него, който е участвал в закопаването. Искат да обвинят само единия. За мен всичките са виновни.

Наказанието трябва да е едно за всички. Имаше изкъртени зъби, да не би да са извадени от зъболекар. Искат да прехвърлят цялата вина само върху един човек.

Искаме нов следствен експеримент, на който да присъства някой от нас. Очакваме адекватни присъди, да не ми се налага да ги доизпълнявам. Бащата на Петър е казал, че е платил където трябва и чака да излязат на свобода”, каза на свой ред чичото на Митко.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: БТА

Similar Posts