| | | |

ГЕРБ: Готови сме с кабинет в рамките на първия мандат

Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав.

Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори.

Считаме, че такъв наш потенциален и естествен партньор е “Демократична България”, заяви пред БНТ Теменужка Петкова от ГЕРБ.

снимка Архив

Странно изглежда поведението на нашите партньори от ДБ. Ние сме част от едно политическо семейство, 90% от програмите ни се препокриват, ценностите са ни евроатлантически, заяви още тя.

По думите ѝ страната има нужда от стабилност и от редовен кабинет, от работещ парламент заради войната в Украйна и галопиращата инфлация.

“Нашата програма е изпратена към всички парламентарно представени политически сили. Ще водим разговори по политики с всяка еднa от тези партии, ще търсим допирни точки, ще определим приоритетните теми”, допълни Теменужка Петкова.

Тя обаче не издаде какъв е планираният състав на правителство от страна на ГЕРБ.

Подобно нещо не бе коментирано и във вторник от Десислава Атанасова, лидер на ПГ на формацията. Тя също бе категорична, че ще предложат правителство, но не пожела да признае кой гласят за премиер и кои са кандидатите за министерските постове.

Атанасова се опита да акцентира върху програмата и очакването партиите да се обединят около определени решения.

По думите й единственият вариант ГЕРБ да не внесе проект за кабинет за гласуване в НС е, ако предварително абсолютно всички формации в парламента категорично заявят, че няма абсолютно никакъв шанс да ги подкрепят.

По повод промените в изборния кодекс тя коментира, че внесените предложения от БСП са разумни, “няма нищо по-демократично хората да имат избор – дали да гласуват с хартиена бюлетина или с машини.

Според нея необвързващият меморандум с “Джемкорп” и “Ай Пи 3”, след като се прочетат клаузите, се оказва обвързващ.

Новината е, че тотално е погазена процедурата за подписване на момерондум, дадена е енергетиката на една офшорка.

На 25 февруари “Булгаргаз” с директор Людмил Йоцов бил изпратил писмо до “Джемкорп” да достави 500 000 мегаватчаса втечнен газ месец преди подписване на меморандума.

Петкова коментира, че още оттогава са били готвени посредници.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts