| | |

Фалшив сайт набира французи за войната в Украйна

Френските власти разкриха фалшив уебсайт за набиране на френски доброволци за присъединяване към войната в Украйна, съобщава “Франс прес”.

Източник от правителството, пожелал анонимност, заяви, че сайтът вече е свален от френските служби.

На интернет страницата, която вече е недостъпна, се посочва, че 200 000 французи са били поканени да се “запишат в Украйна”, като имигрантите са с приоритет.

Линк към сайта – който е приличал на истинския портал за набиране на военнослужещи за френската армия – е бил публикуван в социалната мрежа Х.

“Става въпрос за фалшив правителствен сайт, който е публикуван повторно от злонамерени акаунти като част от кампания за дезинформация”, предупредиха от френското министерство на отбраната.

Ведомството не разкри имена на заподозрени в измамата.

Правителствен служител, пожелал анонимност, обаче уточни, че сайтът носи “отличителните белези на руски или проруски усилия като част от кампания за дезинформация, в която се твърди, че френската армия се готви да изпрати войски в Украйна”.

Миналия месец френският президент Еманюел Макрон разгневи Москва, като втвърди тона си относно конфликта, предизвикан от руската инвазия в Украйна, и заяви, че не изключва изпращането на сухопътни войски на фронта.

Освен това той настоя Европа да направи всичко необходимо за поражението на Русия

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: EPA/БГНЕС

Similar Posts