| | | |

Премиерът в оставка се срещна с дипломатите от ЕС, Великобритания, Украйна и САЩ

Премиерът в оставка Николай Денков се срещна с посланиците от Европейския съюз (ЕС), Великобритания, Украйна и САЩ

За това съобщиха от правителствената пресслужба.

“Пътят към европейското бъдеще на България минава през борбата с корупцията, а корупцията в България е свързана с Русия”, заяви Николай Денков, цитиран в съобщението.

Премиерът в оставка Денков благодари за отличното сътрудничество през последните 10 месеца. Той подчерта, че благодарение на съвместните дипломатически усилия страната ни бе приета в Шенгенското пространство и бележи напредък по пътя към еврозоната.

Министър-председателят в оставка напомни за свършеното по време на мандата като акцентира на промените в Конституцията в областта на правосъдната система и по-специално на възможността главният прокурор да бъде разследван, а не да бъде недосегаем, както бе досега.

Николай Денков запозна посланиците с подадения от него сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев.

По-рано днес премиерът депозира факти и обстоятелства, които са му станали известни при изпълнение на служебните му задължения, които са породили основателни съмнения за евентуалното извършване на престъпление от страна на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Премиерът в оставка изтъкна още, че страната ни се нормализира, но все още има нужда от много реформи.

“Ние сме европейци и като политици ще продължим да работим за европейското бъдеще на България”, каза още министър-председателят.

От своя страна посланиците също благодариха на премиера в оставка Денков и на екипа му за доброто сътрудничество.

Утре ще се състои церемония по приемственост в изпълнителната власт в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Церемонията ще бъде в Гранитната зала. Предвидено е тя да започне, след като членовете на служебния кабинет положат клетва в Народното събрание.

Друг показва двамата в компанията на Стефан Димитров на летище София. 

Снимките излязоха часове, след като в съдебна зала бяха разкрити от съдията и прокуратурата СРС-та и свидетелски показания, които уличават оставената в ареста Банкова във връзки със Стефан Димитров и баща му, които са сочени за близки на обявения за издирване Никола Николов, по прякор Паскал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: МС

Similar Posts