| | | |

Прокуратурата с нови, шокиращи разкрития за главсека на МВР

“Живко Коцев се е свързал с главния прокурор и е искал спешна среща с него. Трябва да бъде променено, че главният секретар иска среща с главния прокурор, който няма причина да откаже.

За тази среща ме повикаха да се кача горе за тази среща, в качеството си на компетентна прокуратура, относно бъдещото разследване, там беше и ръководителят на комисия Антон Славчев”.

Това заяви ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова.

“В обаждането Живко Коцев е казал, че при него са дошли служители от новосъздадената комисия, очевидно има някакъв проблем и иска да разбере какво се случва с него. Сподели, че му се е обадило лице на име Стефан Димитров, но какво са си казали, не знам.

Ще помогне да бъде разкрит този канал, който съществуват дълги години. След този разговора г-н Сарафов му каза да ни окаже съдействие. Това беше срещата”, поясни прокурор Кирова.

“Прокуратурата не взима отношение в това, тъй като ни е пределно ясно, че ние нямаме право да разкриваме самоличността на анонимен свидетел. В досъдебното производство имаме няколко такива.

Разпитът, излязъл в прокуратурата, не потвърждава, че това е Живко Коцев. Самият той е поискал да е анонимен свидетел. И е искал да излезе в отпуска.

Обискът в дома на Живко Коцев, и в кабинета, му, беше направен на 3-ти април вечерта. Той самият каза, че иска да предаде този часовник, който му е подарен.

От кого е той – нека да мине мярката и ще стане ясно. От негови приятели – така е казал той в разпита.

Ще установим дали те имат участие в този канал или не. Но се предполага, че когато заемаш такъв висок пост, би трябвало да имаш много повече информация от всеки един от системата – и от разследващи и всякакви други правоохранителни органи, дали едно лице се занимава с нерегламентирани дейности.

Версията, по която се работи и от прокурорите, и от разследващите, че всичко това е било организирано от Николов, така мисля, че му е фамилията, известен с прякора Паскал.

Аз също си задавам въпроса защо въпросният Паскал никой не го разследва, търси, нищо. Чувам, че и на други е бил известен, които в момента смятат, че ние сме бухалка.

Това ме кара да мисля, че този човек е имал чадър. Но дали е така, това са само мои мисли”, каза Кирилова в сутрешния блок на bTV.

“Бившата директорка на агенция “Митници”… Ако имаме такива служби, то кога са получени сигналите?

Предишният директор на агенция “Митници” стана съветник на министър Василев. Е ли са били тогава факт тези сигнали или не? За какво става въпрос?

Тя не може да създаде този канал за един месец и това е логично! Прави ми впечатление, че всичко веднага се свързва с политика.

Прокуратурата, откакто съм в мандат, все е поставена в едно трагикомично положение – или преди, или след избори. Когато и да реагираме, ние сме бухалка. Не, ние не сме бухалка!”, категорично заяви градският прокурор Илиана Кирилова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts