| | | |

Депутат от ПП-ДБ цъфна в ефир и оправда Асен Василев за липсващите милиарди

Към края на март фискалният резерв е 9.9 млрд. лв., след тази дата държавата е направила няколко много големи планирани разходи.

Това заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

снимка: Архив

Към 8 април новият финансов служебен министър разкри, че фискалният резерв е в размер на 6,689 млрд. лева. По данни на Асен Василев бе отбелязано, че фискалният резерв е 9,9 млрд. Или разликата е от 3 млрд. лв.

“Направени са плащания към “Топлофикация София”, което ГЕРБ фалира. Това стана от софийски към национален проблем, тъй като сега сумата от 1.6 млрд. лв. се плаща от джоба на българите”, допълни той.

“Когато Борисов казва, че е оставил “мазнинка”, аз му припомням, че предаде двойно по-малък фискален резерв”, каза Сабрутев.

Фискалният резерв покрива нуждите на страната, отговори той на въпрос за колко дни има пари в държавата.

Сабрутев пита дали за хората, които получават с лев над линията на бедност няма Великден, дали за хората, които са допринесли повече няма празник.

Депутатът от ПП-ДБ заяви, че ще поискат трайно увеличение, но няма да гласуват предложените добавки за пенсионерите, които той определи като социално несправедливи.

Сабрутев още попита от къде ще дойдат 54 милиона лева за добавките.

“Казусът с Живко Коцев е поредната димка преди изборите. Помните Нексо. Службите работят като бухалка на управляващите. Сега случаят трябва да мине през честен съд. “

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts