| | | |

Нов скандал! Нинова взе на мушка Росен Желязков, иска му оставката

БСП поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради издадена от него заповед, която ограничава публичните изяви на депутатите в сградата на Народното събрание.

Нинова цитира заповедта, която гласи, че всякакви събития с участие на външни лица могат да се провеждат в Народното събрание само по мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или комисия до председателя на НС.

В това число влизат пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други събития.

“Ние трябва да искаме разрешение от председателя на НС. Такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България”, каза лидерът на БСП.

Нинова коментира, че за днешното изявление на БСП относно договора на служебното правителство на Румен Радев с турската газова компания“Боташ” са поискали разрешение, но какъвто и да е отговорът, те ще проведат срещата.

“Ако ни затворят залата или не ни допуснат, ще ви поканим (журналисти) отвън на тротоара, но каквото сме казали – ще го свършим”, каза Нинова.

Председателят на НС отговори, че въпросът се изопачава.

“Госпожа Нинова ви е запознала с едно изменение в правилата, надявам се отново да прочете текста, който е изменен.

Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави в предизборната кампания срещи и да използва сградите на НС за ивент плейс (място за събития) и да си провеждат събития, които не са свързани с дейността на Народното събрание”, обясни Желязков.

Той прочете текста, който е бил до момента:

“Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти , кръгли маси, дискусии и други мероприятия с участието на външни лица се провеждат в сградата на Народното събрание по предложение на председателя на съответната парламентарна група, комисия или народен представител до председателя на Народното събрание”.

Той уточни, че новост е, че за тази кампания се изключва възможността индивидуални народни представители да използват сградата.

“Представете си 240 народни представители да използват сградата на Народното събрание за предизборни мероприятия”, каза Росен Желязков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts