| | | |

Нинова тропна по масата, добави още продукти към забраната за внос от Украйна

Внасяме днес предложение НС да отмени решението си, с което вдига забрана за украински внос и приема обратното решение да наложи отново забрана едностранно, така както направиха Полша, Словакия, Унгария.

Това заяви в парламентарните кулоари лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според соцлидерката европейските лидери започвали да поумняват, докато в България било обратното. Необходими са мерки за защита на родното производство, настоя тя.

Тя подчерта, че сектор “Земеделие” е ключов и в Европа, и в България и тези, които са отговорни държавници взимат решения за защита на родните си икономики и производства.

Забраната не е с конкретен срок, безсрочна е като може да бъде отменена, “когато проблемите бъдат решени”.

Този път тя обаче не е само за слънчогледа. Списъкът е разширен и в него влизат още зеленчуци, плодове, зърно, мляко, месо и мед.

Според Нинова европейските лидери започвали да поумняват, докато в България било обратното. Необходими са мерки за защита на родното производство, настоя тя.

“Както виждате, хаосът в сектор “Земеделие” се задълбочава, няма конкретни решения, има недоволство сред земеделците и опити да ги настройват едни срещу други – тази агония не може да продължава дълго”, коментира Нинова.

Според нея секторът се нуждае от преструктуриране и стратегически решения.

БСП се надява предложението им за връщане на забраната за внос от Украйна да се гледа още тази седмица.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts