| | | | |

Скандалът с “Евровизия” гърми със страшна сила, организаторите с краен ход

Нидерландският участник в “Евровизия” Йост Клайн, който беше дисквалифициран от песенния конкурс броени часове преди големия финал, вероятно ще бъде обвинен в отправяне на заплахи. Причината е, че жена, член на екипа по реализиране на “Евровизия” е подала жалба за предполагаем „инцидент зад кулисите“.

От полицията не разкриват естеството на случилото се, но потвърдиха, че тяхното разследване е приключило и през следващите седмици предстои решение за повдигане на обвинение.

Междувременно организаторите на песенния конкурс съобщиха, че ще преразгледат правилата на конкурса, след като някои делегации “не са уважили духа на правилата”, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

Конкурсът, който се проведе в зала “Малмьо Арена”, бе белязан от поредица противоречия.

Съжаляваме, че някои делегации на песенния конкурс “Евровизия” в Малмьо не уважиха духа на правилата и на конкурса и на място, и по време на излъчванията, се казва в изявление на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

“Разговаряхме с много делегации по време на събитието по различни теми, които привлякоха вниманието ни.

Управляващите органи на EBU заедно с ръководителите на делегациите направиха преглед на събитията около песенния конкурс “Евровизия”, провел се в Малмьо, за да продължим напред по положителен начин и да гарантираме, че всички уважават ценностите на събитието.

Индивидуалните случаи ще бъдат обсъдени от управляващия орган на събитието – Референтната група на песенния конкурс “Евровизия”, съставена от представители на участващите телевизионни оператори, на следващото й заседание”, се посочва в изявлението.

Тази година на конкурса имаше пропалестински протести и оплаквания от ирландската представителка Бамби Тъг.

Конкурсът премина под знака на противоречия заради участието на израелската представителка Еден Голан, по време на нейното изпълнение голяма група демонстранти се събраха пред “Малмьо Арена”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts