| | | |

СКАНДАЛНО разкритие: Терзиев отказва да изпълни решение на ЦИК, изборните резултати могат да бъдат подменени!

“На 20 май ЦИК е изпратила писмо до всички кметове и областни управители, че всички хартиени ролки от местните избори трябва да бъдат унищожени. Оттам – нататък кметът и Общината, която отказва да изпълни това указание, е Васил Терзиев. Той отговаря с писмо, че ролките можело да му потрябват”

Това разкри председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на брифинг в НС.

“Ако разполагате с оригинална хартия, можете да напечата, каквито искате бюлетини. И точно хартиените разписки се броят. Могат да бъдат подменени цели секции“, алармира представителят на ИТН.

“Ако разполагате с оригинална хартия може да си напечатате каквито искате гласувания”, поясни Йорданов.

“Оказа се, че писмото на Терзиев е било скрито. Днес разбраха от нас. Веднага са изпратили във всички области екипи на полицията да проверят дали има и други места, където тези хартии не са унищожени”, добави той.

“Преди час и нещо ЦИК взеха решение, с което задължават Терзиев незабавно да унищожи неизползваните ролки със специализираната хартия и незабавно след това да уведоми комисията”, коментира Йорданов.

“Софийските ПП-та си позволяват да не изпълняват законови разпореждания”, обясни той.

“Писна ми ПП да унищожават доверието в машинното гласуване. Не е възможно законите да се спазват от всички граждани с изключение на ППДБ”, отсече сценаристът на Слави.

И уточни, че в ЦИК са се учудили, че има такова писмо на Терзиев.

Изпратено е в администрацията на ЦИК, но не е получено от ръководството. Сега задължават отново Терзиев да унищожи тези ролки. Мога само да предполагам колко са тези неунищожени ролки”, заяви Йорданов.

“Това с маркировките на булевардите също беше направено в нарушение на закона. Кирил Петков наруши закона с декларацията за двойното си гражданство. После с фалшивите подписи”, заключи председателят на парламентарната група на ИТН.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts