| | | |

Криминалният психолог: ГЕРБ са в изключително тежка позиция, имат само един правилен ход

Никой с никого няма да може да се конфигурира. ГЕРБ е в най-трудната ситуация. ГЕРБ са в изключително тежка позиция, имат един правилен ход – да предложат правителство на малцинството, но според мен няма да го направят.

Това мнение изрази в интервю за “Нова телевизия” криминалният психолог Росен Йорданов

“Няма да направят коалиция само с ДПС, или с ИТН и ДПС”, категоричен е той.

“Ако ДПС е по-скоро с щети от репутационна страна, то ИТН са “таралеж в гащите”.

За опитен играч като Борисов – вярвам, че ще се държи като човек, който не е спечелил, а на когото са му сложили едно бреме”, е прогнозата на Йорданов.

По думите му посланията за служба на народа се интерпретират различно. “ПП-ДБ искаше хората да им услужат, защото някой им пречи да направят реформите си. Силно заслепените им привърженици единствени ги чуха.

ГЕРБ не надскочи очакваното, защото тяхното метапослание беше да услужат на избирателя – “ще се жертваме за вас”.

При “Възраждане” посланието беше, че избирателят трябва да ги заслужи, за да управлява самостоятелно.

По-малките формации пък искаха гласоподавателят да им послужи.

БСП не направи заявения скок, тръгна със заявка да стигне до хората, но не видяхме отчетливи знаци да служат на хората. Получихме няколко ясни отговора на въпроси, витаещи в предизборната кампания. Доверие и интерес в избирателите липсваха”, обобщи криминалният психолог.

Журналистът Силвия Великова се съгласи, че Бойко Борисов и ГЕРБ са в най-трудната позиция, въпреки че са победители.

“Нямат достатъчно гласове. “Продължаваме Промяната” вече официално се ситуирана като опозиция.

Не вярвам да направят грешката и това да се окаже трик. Най-вероятен изглежда вариантът ГЕРБ да предложат правителство на малцинството, след което да кажат, че са опитали, но никой не ги е подкрепил. Борисов никога не е имал 121 гласа, за да очаква да ги получи сега”, коментира тя.

Политологът Стойчо Стойчев предположи, че има вариант да се предложи кабинет по подобие на този с проф. Габровски, който да очаква подкрепа от останалите политически субекти. “Коалицията означава поемане на ангажименти, ако само дадеш подкрепа – бягаш от него”, обясни той.

Според Нидал Алгафари в политическия диалог липсва джентълменство и доминира липса на нормален човешки диалог. “Няма да стигнем доникъде в този вариант”, категоричен е той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts