| | | | |

ШОК! Кандидат за кмет е този, който опита да върже черна лента върху очите на статуята “Света София”

Кандидат за кмет на район “Красно село” опита да върже черна лента върху очите на статуята “Света София”.

снимка: Архив

В 7 ч. сутринта днес той пристига с нает камион с вишка под паметника, който е висок 22 м, и започва да се издига. Полицията пристига, когато все още е на 2-3 м от земята.

Кандидатът за районен кмет е Николай Веселинов, излъчен от коалиция “Граждани за общината” и включен в листата за общински съветници.

Той беше в екипа на Росина Станиславова, кмет на “Красно село”, издигната от “Демократична България” от 2019 г., която бе отстранена след обвинения за конфликт на интереси на 1 март 2023 г. Година преди това коалицията свали доверието си от Станиславова.

След нея Веселинов беше временно кмет, – до средата на май, докато Столичният общински съвет не избра Румен Русев от “Атака” да управлява “Красно село” до местните избори.

“Пуснах уведомление до общината в петък, 13 октомври, че ще направя това. Не получих отказ, а по закона за събранията, митингите и демонстрациите, ако до 24 часа не получа отказ, значи няма забрана”, заяви Веселинов за “Дневник”.

Той твърди, че е уведомил общината на 13 октомври, петък, че ще върже черна лента на очите на статуята на Света София. Мотивите му да предприеме това действие са, че “управляващите общината са напълно слепи за нуждите на хората”.

Преди десетина дни той подал заявление в Столичната община да му предоставят залата за заседания на общинския съвет за да организира там диспут между 14-те кандидати за кмет на район “Красно село”.

“Защото неговите 92 хиляди жители имат право на информиран избор”, мотивира предложението си той. Не получил отговор по думите му и затова подал жалба в съда срещу “мълчаливия и изричен отказ на общината”.

Съдът поставил срок от три дни на общината да се произнесе по искането му да ползва залата, обясни Веселинов, но досега това не е станало.

Източник: Дневник

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts