| | | |

Защо Митрофанова и Йотова са облечени еднакво светло в Деня на Съединението?

„Беше изключително нагло присъствието на госпожа Митрофанова на честванията за 6 септември, тъй като дори Високата порта е била по-благосклонна към акта на Съединението, в сравнение с Александър III.

На този фон, да присъства руският посланик ми се струва, че е подигравка с достойнството на българите”.

Това коментира Арман Бабикян, анализатор и политически пиар, в ефира пред Нова телевизия. А колегата му Нидал Алгафари хвърли светлина и върху друг детайл:

Прави впечатление, че от всичките посланици единственият, който е зад гърба на президента на Република България, е посланичката на Русия.

Освен това, всички са облечени в тъмни костюми с изключение на вицепрезидента Илияна Йотова. Единственият, облечен в бяло, е госпожа Митрофанова.

Посланието е, че Русия няма да си остави магаретата в калта и иска да покаже, че те стоят зад господин Радев, независимо дали той е с тях или не е с тях, каза той.

„На 3 март посланик Митрофанова не беше на Шипка. Тя отиде на 2 март сама с охраната си, защото беше наясно, че на другия ден група имбецили ще обстрелват със снежни топки председателя на Народното събрание и президента на републиката”, смята Бабикян.

Според Алгафари, отношенията с Русия са разделителна линия в момента- в България, в Европа, в света.

„Това ще бъде едно от основните неща, които ще се говорят по време на кампанията. Смятам, че няма да повлияе особено, защото хората вече са се определили кой е за Русия и кой е против”, посочи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts