| | |

Адмирации! Атанас Атанасов отговори твърдо на шефа на Думата: Това е недопустимо! Няма как да бъдете страна в този дебат!

Председателят на ДСБ се съгласява с оценката за партията му като вражеска, най-антируската и най-пронатовската в България

Атанас Атанасов е изпратил отговор до председателя на Държавната Дума Вячеслав Володин на декларацията на руските депутати отпреди няколко дни в защита на Альоша в Пловдив.

Тя е по повод инициативата на съветниците от ДСБ в града да бъде демонтиран паметникът на Бунарджика. Голяма част от декларацията бе посветена на “вражеската партия” ДСБ, която въвлича България в “авантюрите на НАТО”.

Днес Атанасов е пратил твърд отговор, в който се съгласява само с оценката за партията му като вражеска, антируска и пронатовска и изразява убедеността си, че Русия ще изгуби войната. Ето го:

Г-н председател,

Обръщам се към Вас във връзка с разпространеното от посланик Елеонора Митрофанова изявление на Държавната Дума на Руската федерация относно иницативата на общинските съветници от ПП „Демократи за силна България” в Пловдив за демонтиране на паметника на съветската армия „Альоша”.

Първо, намирам изразената позиция за недопустима.

Съдбата на паметниците, наследство от престъпния комунистически режим у нас, може да бъде решавана единствено от българската държава. В частност – решението за „Альоша” ще бъде взето от местната власт и гражданското общество в Пловдив.

Руската Федерация не е и няма как да бъде страна в този дебат.

Второ, доколкото приетата декларация представлява еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната Ви води срещу България след 2014 г., съм длъжен да подчертая следното

– за нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината.

Истината е, че на 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България.

Установеният насилствено след 9-ти септември престъпен комунистически режим започва зверска саморазправа със своите политически опоненти, представители на интелигенцията, на църквата, на местната власт.

Жертвите му само в първите няколко дни са хиляди.

Огромна част от тях – активни борци срещу включването на България на страната на Оста във Втората световна война, включително български държавници, обявили война на нацистка Германия седмица преди да бъдат свалени насилствено от власт, в нарушение на действащата Търновска Конституция.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts