| | |

Киев стресна света: Войските на Лукашенко нахлуват, заради жестока руска провокация

Два руски щурмови самолета са ударили населен пункт в Беларус, влизайки от Украйна

Руски самолети са нанесли удар по село Копани в Беларус, съобщава Укринформ, позовавайки се на информация от командването на ВВС на Украйна. 

Машините са излетели от територията на Беларус, влезли са в Украйна, а след това отново са се върнали в Беларус, уточняват от ведомството. Целта била опит да се въвлече Беларус във войната, подета от Москва в Украйна.

 „Днес в 14.30 часа в Държавната кордонна служба е получена информация, че руски самолети са излетели от летище Дубровица (Беларус), влезли са на територията на Украйна, обърнали са над Городичи и Тюмен, след което са ударили от въздуха населеното място Копани“, се казва в доклада.

“Сега 9-и граничен отряд наблюдава окупацията на това населено място от противника! Това е провокация! Целта е въоръжените сили на Република Беларус да бъдат въвлечени във война с Украйна!”, подчертават украинските военни.

Според информация на вътрешното министерство на Украйна в Telegram, щурмовите самолети Су, които са влели в страната от Беларус, са пуснали бомби на украинска територия, след което са нанеслия удари в Беларус.

Полетът на двата самолета е регистриран от гранични патрули в Ровненска област.

Similar Posts