| | | |

Супер скандал! Мартин Димитров трупа апартаменти и пари докато пенсионерите мрат на опашки за олио

Един от най-прилежните ученици на Иван Костов – Мартин Димитров показва завиден апетит към парите и апартаментите в София. Това показват числата от подадените от него имотни декларации.
Завидно е и темпото, с което парите в банковите сметки на икономиста се увеличават докато България продължава да е най-бедната държава в Европейския съюз, а пенсионерите ни да умират на опашки за олио.

Декларацията на Димитров от 2015 година, малко след като е направил политическия си дебют е изключително скромна и наподобява доходите на беден студент от покрайнините на държавата.

Числата тогава показват, че спестяванията му са 4000 лева, а тези на съпругата му 3000 лева – средства, които не позволяват дори наем на прилично жилище в панелен блок за повече от половин година.

Какво, обаче се случва само 6 години по-късно. Графите в таблиците на декларацията едвам смогват да поберат апартаментите, които притежават Димитров и нежната му половинка.

В декларацията си, подадена на 15 юли 2021 година и фигурираща в масивите на Народното събрание, Димитров е посочил че притежава цели 4 апартамента.

Жилищата са на обща стойност близо половин милион лева.

Към тях е посочено и притежанието на немалък брой квадратни метри земя.

Рязка промяна се забелязва и в спестяванията на Димитров. Той е записал, че притежава 4 банкови сметки. Две от тях са в евро и възлизат на над 100 000, а другите две са левови и са за над 100 000 лева.

Димитров и съпругата му се радват на цели 3 автомобила. Това са лимузини от марките “Киа”, “Шкода” и “Форд”.

Вероятно политикът е преценил, че няма нужда да избира по-луксозен клас автомобил, не само защото се вози на служебен “Мерцедес”, но и да не го погледнат с по-лошо око избирателите.

Мартин Димитров е обвиняван от седесарите, че се е превърнал в послушник на Костов, след като е предал Надежда и Петър Стоянов. От друга страна, обаче Мартин се радва на завидни придобивки и трупа пари…

Същите тези гласоподаватели, които си броят стотинките за хляб, мляко и олио, докато неговото имане прогресивно се трупа наред с жилищата му. С темповете, с които се развива нищо чудно скоро да остави зад гърба си имотен крал като Цветан Цветанов, който е аут от голямата политика.

И докато хората са изпратили Димитров в Народното събрание, за да живеят по-добре и да водят достоен живот, то декларациите показват, че неговият стандарт е като на богат германец, италианец или французин, докато тяхното крета като на жители от третия свят.

Similar Posts