| | |

Предават ви, бе, тъпанари, с тъпанарите! С едно харвардско смокиново листо, смачкано върху срамотиите си, ви предават

Чудя се колко трябва да си малоумен или лицемерен, за да приемеш твърдението: „Солидарни сме с Украйна, но няма да ѝ пратим оръжие“. А какво ще ѝ пратите? Дамски превръзки?

Питайте украинците какво мислят за такава „солидарност“. Питайте и съюзниците от НАТО и ЕС какво мислят. Не слушайте какво ви преразказват, че мислят те, без да сте ги чули лично. Колко трябва да си тъп, да се хванеш на опорка, че ако пратим и един патрон, ставаме воюваща страна?

САЩ, Великобритания, Турция, Германия пращат всеки ден оръжия – противотанкови, противовъздушни, дронове. Има официална статистика, че всички държави, членки на ЕС, пращат оръжия на Украйна. Дори неутралните Швеция и Финландия пращат. Дори съседите ни Румъния и Гърция пращат.

САЩ отделиха $13,6 млрд. за помощ на Украйна – половината за оръжия, ЕС отдели €500 млн. Е всички те воюващи страни ли са? Не мога да повярвам, че можеш да бъдеш толкова тъп, толкова невеж, толкова задръстен, че да позволяваш едни и същи боклуци да те лъжат вече над 30 години по един и същи начин. Да внушават престъпната идея, че можем да бъдем неутрални между агресора и жертвата му.

Предават ви, бе, тъпанари, с тъпанарите! С едно харвардско смокиново листо, смачкано върху срамотиите си, ви предават.

Веселин Желев, фейсбук

Similar Posts