| | |

Кирил Петков и Асен Василев са болни мозъци, опасни за физическото и психическо здраве на нацията. Време им е да се лекуват

В КАКВО ПОДОЗИРАМ ЛИЦЕТО КИРИЛ ПЕТКОВ

За да арестуваш лидера на опозицията, е нужно предварително да си събрал неопровержими доказателства. Толкова неопровержими, че да запушиш устата и на самата опозиция. И да затулиш всяко съмнение, че става дума за политическа саморазправа.

В случая бившият премиер Бойко Борисов е арестуван въз основа на показания на…настоящия премиер и негов основен политически противник Кирил Петков. Вероятно подобен прецедент законовата практика не помни, поне у нас.

Важно е да уточним и че Кирил Петков няма никакво пряко касателство към евентуалното изнудване на Васил Божков, в което Борисов е обвинен. Той не е близък с нито една от двете страни, особено към момента на извършване на предполагаемото деяние – 2017, 2018, 2019 г. Най-малко не е живял в България, бил е канадец. Откъде би могъл да знае какво се е случвало между Божков, Борисов, Горанов и Арнаудова?

И тук е върхът на иронията – Кирил Петков твърди, че се бил информирал от…медиите. И от публичните твърдения на обвиняемия за 19 престъпления Васил Божков, ударен от американския списък „Магнитски“ като корумпиран.

“Подозирам, че Борисов може да избяга и да укрие улики, затова настоявам да бъде арестуван по неотложност”, казва премиерът Кирил Петков пред разследващите полицаи.

Колко струва обаче подобно подозрение и каква е юридическата му стойност? И колко би тежала в един съдебен процес?

Аз, например, подозирам, че Кирил Петков е с ментални увреждания от шизоиден тип, страда от маниен синдром, изпада в пристъпи на параноя и е лесно податлив на влияния отвън.
Подозирам, че се е нахвърлил физически на свой депутат в кабинета си в МС пред погледа на Лена Бориславова в пристъп на ярост.
Подозирам, че е манипулиран от Асен Василев, за когото пък подозирам, че е хо……..ст и по тази линия е сложил за шеф на НАП Спецов.
Подозирам, че Петков, Василев и Спецов са ОПГ за изнудване на едри и по-дребни бизнесмени. Подозирам и че Васил Божков е изсипал една кола пари на Петков, Василев и Бойко Рашков, за да унижат публично враговете му Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Е, възможно ли е заради моите подозрения всички споменати по-горе да бъдат арестувани?
Не е възможно, разбира се. Даже и да съм министър-председател. Думата ми тежи, колкото на останалите българи и не е над закона. Другото би било тоталитарен произвол от сталински тип. Ежовщина. Извращение на правото.

Надявам се, че в последните дни мнозина – иначе неутрални или критични към Борисов анализатори, са проумели за какво става дума.

Президентът говори обрано. Обяснява, че не се бърка в дейността на правоохранителните органи.

Лидерите на другите партии от коалицията също запазват мълчание. Едва ли са окей с онова, което се случи – нахълтване по нощите в домовете на хората, обиски и арести пред невръстните им деца и внуци, брутална лъжа, че „операцията“ се провежда в синхрон с европрокуратурата и едва ли не с личната санкция на Лаура Кьовеши, която часове по-рано си тръгна от България…

Едва ли са окей МВР да трие от сайта собственото си прессъобщение за арестите и да лъже, че е арестувало Менда Стоянова…

Радев и лидерите си имат едно наум относно девиантността на тройката Петков – Василев – Рашков. След Борисов може да дойде техният ред. Президентът, например, според активната мълва е в ледени отношения с шефа на МВР, който е минал изцяло в лагера на ПП – може би „мотивиран“ от някои особености в имотното му състояние и сянката на Спецов…

Нахълтаха в дома на шефа на „Булгаргаз“, назначен от Радев. Нахълтаха в дома на Борисов. Точат се на Стефан Янев, в когото привиждат основен конкурент. Очевидно играят ва банк, готови са на всичко. Защо да не потропат и при президента?

Ясно е, че цялата тази лудост трябва да бъде спряна. С колективните усилия и на управляващи, и на опозиция, и на гражданското общество. Кирил Петков и Асен Василев са болни мозъци, опасни за физическото и психическо здраве на нацията. Време им е да се лекуват.

Недялко Недялков/ПИК

Similar Posts