| | |

Кънчо Стойчев за ареста на Борисов: Властта се е самозабравила

Не е работа на премиера да се забърква в такъв казус, не виждам неотложност – всичко беше излишно и то в обстановка на тежка дезинформационна среда. Нещата показваха самозабравяне. Така коментира за bTV социологът Кънчо Стойчев случая с ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

Според него мандатът е на 4 партии не само на една, но те не работят заедно – има недоумение в техните погледи, а трябва да се води диалог. Отминават стоте дни на това правителство, влизаме във фаза за представяне на резултати. Бих попитал: докога ще имаме раздута администрация – обслужват я гражданите, а не тя тях, какво става с облекчаване на бизнеса, защо не минем към патентен данък. Управляващите да се захванат с дневния ред, каза още Стойчев.

Личи, че акцията от петък вечерта е кризисен пиар, каза и Цветанка Андреева. Получи се поразяващ негативен ефект. Основната линия е нарушена: баланса общество-власт. Властта е уязвима и отива към авторитаризъм.

С тази акция бръкнаха в раната на народа за тъмните отминали времена – това е традиция за назидание. За станалото давам изключително ниска оценка, допълни и Любомир Стефанов.

Според коментаторите в студиото на bTV прокуратурата действа на максимална прецизност, тъй като залогът е голям. Случаят няма да бъде заметен и трябва някой да поеме отговорност. Не е необходимо обаче да има предсрочни избори. Управляващите да си вземат бележка и да се заемат с решаване на проблемите в страната.

Similar Posts