| | | | |

НА ЖИВО Иван Гешев: Това не може да продължава така – да убиват децата ни по улиците

Главният прокурор Иван Гешев се срещна със семейството на 22-годишното момиче от Шумен, което почина, след като беше прегазено от джип в града.

“Прокуратурата ще направи възможното и невъзможното, за да има справедливост. Това не може да продължава така – да убиват децата ни по улиците.

Бащата на убитото момиче заяви, че ще е доволен, ако с действията които се предприемат покрай случилото се, бъде спасен друг живот”, каза Гешев.

Главният Прокурор Иван Гешев ще разговаря днес с граждани на Шумен във връзка с ръста на битовата престъпност, увеличаващото се разпространение на наркотици сред младежите, както и заради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени вследствие на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Инициативата за срещата е на Граждански инициативен комитет „Справедливост“ и е по повод общественото недоволство в Шумен, породено от тежката катастрофа на 28 септември, при която загина 22-годишната Светломира Станчева.

Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест беше поставен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за причиняването на тежкото пътно произшествие.

Веднага след катастрофата гимназистът бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е отчела положителен резултат.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts