| | |

Голямо брожение в Националната полиция заради акцията срещу Борисов. Оперативни работници масово излизат в болнични

Бойко Рашков прескочил главният секретар на МВР, който не е знаел нищо за „изпълненията“ на подчинените му

Масово брожение има в Главна дирекция „Национална полиция“.ГДНП заради некадърната акция по ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, научи Breaking.bg от полицаи. Премиерът Кирил Петков нареди на подчинения си министър Бойко Рашков да арестува лидера на най-голямата опозиционна партия, бившият министър на финансите Владислав Горанов и ексшефът на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова, а Рашков натовари с тази задача доверените си лица от ГНДП. Това са хасковските милиционери Венцислав Кирчев, съученик на Асен Василев и назначен с негова протекция за директор на ГНДП и заместника му Ангел Дулев. Според различни публикации в медиите Рашков искал масови арести на хора от ГЕРБ и техни кметове.

Затова полицаите, усещащи в каква каша ще ги забъркат масово излизат в болнични и отпуск. Това се касае най-вече за разследващи полицаи и оперативни работници.

Полицаите не искат първо да задържат хора, а после да събират доказателства за тяхната вина, както бе направено с Борисов и останалите.

Така ще станат за смях. Срещу сталинските методи на Бойко Рашков има брожение и в МВР. За провалената акция срещу Борисов, измислена и осъществена в кабинета на неадекватния премиер Кирил Петков, вътрешният министър не е счел за необходимо да информира главният секретар на МВР (най-високата професионална длъжност в системата) Петър Тодоров и зам.-главният секретар Станимир Станев, до февруари директор на ГНДП. Причината-Рашков е на нож с Тодоров и Станев, защото са хора на президентския съветник Пламен Узунов. Той не контактува и не разговаря с тях. Така Тодоров и Станев са узнали за действията на подчинените им полицаи от ГНДП от медиите.

Наред с останалите нарушения на закона при акцията срещу Борисов е извършено и още едно. А именно според Закона за МВР главният секретар разпорежда такива акции и подписва исканията за СРС като най-висша професионална фигура, за разлика от министъра, който е политическо лице.

В МВР има недоволство и срещу назначението на бившия министър на правосъдието в служебните правителства на Радев адвокат Иван Демерджиев от Пловдив. В министерството е публично известно, че преди да бъде назначен първо за зам.-министър на Янаки Стоилов през май 2021 година, срещу Демерджиев е имало разследване в ОДМВР-Пловдив по подозрения за съчуастие в данъчни измами.

След като в МВР цялата власт, без министъра, е поета от хора на Пламен Узунов от Пловдив разследването срещу Демерджиев е „смачкано“ и оставено на трупчета.

Similar Posts