| | |

Харалан Александров: Арестът на Бойко Борисов беше в известен смисъл животоспасителен ход за конструкцията на коалицията

„Основната динамика на управлението е да генерира скандали. Последните няколко дни то надмина себе си, като успя да „произвежда“ по два за 24 часа. Хората имат шоу и могат да изберат на чия страна да застанат – дали да се развълнуват, да хейтят или да се дистанцират, както прави голяма част от обществото.

Арестът на Бойко Борисов беше в известен смисъл животоспасителен ход за конструкцията на коалицията. Тя беше родена от омраза и живее в омраза. Партиите в нея не могат да се понасят и всеки ден имаме нови доказателства за това. Затова беше и реанимирана омразата към Бойко Борисов“. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред Нова нюз.

„Когато основните институции са вкопчени в мъртва хватка, очевидно печели престъпността. На практика всеки може да си разиграва коня. Това е послание, което много ясно се чу. През последните дни забелязах, понеже много пътувам, в центъра на големите градове изпълзяха мутрите от 90-те години, които бях забравил. Те са страховити хора и усещат, че държавата я няма, че започваме да живеем в безвремие и разпад.

От лятото на 2020 г. страната влезе в режим на конфликт, а не на развитие. Конфликтът води до изчерпване на партии и формации. Имаме управление, което губи с рекордна скорост подкрепа, защото създаде свръх очаквания. Настроението на обществото беше „да изчегъртваме ГЕРБ“, но се оказа, че има и други неща, които трябва да се правят. Сега виждаме как правителството продължава да се занимава с Бойко Борисов, а не с проблемите“, каза още Александров.

Similar Posts