| | |

БСП спряла Кирил Петков да достави оръжия за Украйна

Драгомир Стойнев, Кристиан Вигенин, Вяра Емилова и Иван Ченчев се срещнаха с актива на Българска социалистическа партия в област Пазарджик

БСП е спряла останалите три партии в коалиция на премиера Кирил Петков от изнасянето на български оръжия за Украйна. Това разкри зам.-шефът на парламентарната група на червените Драгомир Стойнев на среща с актива на Столетницата в Пазарджик заедно с други знакови лица от ръководството на “Позитано” 20.

“Политическата обстановка е напрегната, но БСП води разумна политика и диалог в управлението. Изключително важно е, че БСП не пожела да гласува санкциите срещу Русия и не подкрепи точката. Второ – българско оръжие в Украйна няма от началото на конфликта и благодарение на БСП България и Унгария са единствените две държави, които не подпомагат с оръжия Украйна във войната”, подчерта Драгомир Стойнев.

“Вместо да се фокусираме върху социалните въпроси и развитието на икономиката у нас, ни се налага да взимаме решения за военната и националната сигурност, за това дали ще бъдат гарантирани енергийните доставки и продоволствието и други важни въпроси”, подчерта пък Кристиан Вигенин, като визира явно бъдещата партия на Стефан Янев и евентуалното събиране с Мая Манолова.

Той допълни, че е жалко когато държавата е в риск, едни политически формации да трупат популярност и да правят собствени политически проекти, откъсвайки от избирателите на БСП.

“Ще продължим да гарантираме сигурността в страната ни, че хората да имат хляб, доставки на електроенергия и газ и няма да допуснем България да бъде въвлечена във войната в Украйна. Надявам се, че все още има шанс за дипломация Русия и Украйна да постигнат примирие. БСП ще продължи да отстоява тази политика -България да бъде една от първите държави, която да има възможност да си говори с Руската федерация, без да е в противоречие с общата европейска политика”, допълни Вигенин, като изрази увереност, че връзката между хората и ръководството на партията не трябва да се прекъсва.

“Държавата трябва да се върне във функциите си, да има държава в държавата, а не мафия в държавата”, коментира депутатът Иван Ченчев. А колежката му и шефка на БСТВ Вяра Емилова обсъди готовността на организациите за предстоящите местни избори, за подходящи кандидатури и дали самостоятелно или в коалиция ще участва партията, за да може БСП да има сериозно представителство в местната власт по общини

Similar Posts