| | |

За огромно съжаление в най-тежките времена ние имаме най-слабото и най-нерешителното правителство

Ние сме убедени евроатлантици, ние сме съюзници в НАТО и когато има опасност за демокрацията и свободата на хората, това трябва да бъде изразено много публично.

Както е казано в едно стихотворение – дорде е мъничка змията, да ѝ строшим главата, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод предложението на партията България да се включи в общите усилия и да предостави военна помощ на Украйна.

Трябва да кажем ясно, че Русия е агресор и това, че Украйна се бори за свободата и демокрацията, е една обща война на демократичния свят срещу агресора, добави той.

За огромно съжаление в най-тежките времена ние имаме най-слабото и най-нерешителното правителство, което се страхува да изрази ясна позиция, която не е подкрепена и от коалиционните партньори. В момента с управляващата коалиция се извършва експеримент, който ще струва много скъпо на българските граждани. Тази коалиция вече не се харесва на никого, каза проф. Ангелов.

По думите му специалните служби трябва да проверят фирмата, с която правителството сключи меморандум за над 1 млрд. долара.

Такава национално отговорна позиция липсва. Защо беше отхвърлено предложението ни за създаване на парламентарна комисия по случая – нещо се крие ли, попита депутатът от ГЕРБ.

Тази политическа конфигурация дойде със заявка за връщане на парламентаризма, в парламента щеше да се решава всичко. Оказа се, че нищо не се решава в парламента, а се оказа, че решава в нечий кабинет. Нито има парламентаризъм, нито има прозрачност. А тези хора бяха избрани за това. Оказа се, че те преследват някакви корпоративни интереси, които в крайна сметка ще бъдат платени от българските граждани, подчерта проф. Костадин Ангелов.

Според бившия здравен министър правителството не е направило нищо за управление на пандемията от COVID-19. Той предупреди, че тъй като нивото на ваксинация у нас е много ниско, около 30%, има вероятност пандемията „да ни удари шамар“.

novini.bg

снимка НС

Similar Posts