| | | |

Голям срам, ей, големи боклуци, крайно време е да ги изпратим на бунището на историята

След като мълча като мушната гайда две денонощия, Тошко Африкански решил да се обяснява за средния пръст от Коалиционния съвет.

“От неделя вечерта се забавлявам с волните интерпретации на група жълти сайтове и тролчета в нета по темата с една снимка от коалиционния съвет в МС. Снимка, която породи в постните им душици въпроса – “Показал ли съм, аджеба, среден пръст или не?“.
Та да отговоря на душевните им драми.Не, мамини сладки, не съм направил жест, а или съм си пипнал слепоочието, или съм се бил подпрял, или нещо такова. Просто случаен момент, заснет под случаен ъгъл…“
,

написал Тошко в „позиция“ до медиите.

„Мамини сладки“…Направо е пропуснал „козуначета“. Мамини сладки козуначета…като на премиершата Линда, например. Безглутенови, на специална промоция за Великден от по само 50 лв.

Честно да си беше казал – яжте ми козунака!

Такова е отношението на председателя на парламентарната комисия по култура и медии към медиите. Такава му е и културата.

Да припомняме ли как напсува Веселина Томова от „Афера“ в ефир или как заплаши с рязане на части от тялото репортер от Нова телевизия?

Това го има и в годишния доклад на „Амнести интернешънъл“ за свободата на словото.
И вместо да подаде оставка след този доклад, Тошко Африкански – официалното лице, пардон задник, на медиите и културата в България, продължава да наглее!

Представете си сега депутат от ГЕРБ да бе напсувал журналист, да се бе заканил на друг, че ще го разчленява, а за капак да бе показал среден пръст на фотографите по време на Коалиционен съвет. Колко точно минути щеше да го търпи Бойко Борисов преди да му резне главата?

Слави Трифонов, разбира се, не е Бойко Борисов. Това е политикът с нов морал, дълбоко почтен, възпитан, интелигентен. Той стои над някакви дреболии – средни пръсти, попържни, публични закани, език на омразата, международни доклади… Така че Тошко Африкански ще го хванете за опашката, той е недосегаем, арогантността е неизлечима.

Впрочем обясненията му за средния пръст щяха да бъдат смешни, ако не бяха жалки. Пипнал си бил слепоочието?! Бил се подпрял?! Заснет бил под случаен ъгъл?!

А защо тогава останалите коалиционни партньори на снимката гледат тъкмо към него и се хилят? Забавна им е простотията му, ето защо. Правят си евтини шегички, все едно в кварталната кръчма, а не в кабинета на българския министър-председател.

Голям срам, ей, големи боклуци, крайно време е да ги изпратим на бунището на историята.

от фейсбук профила на Недялко Недялков/ПИК

Similar Posts