| | | |

Управлява ни нискоразряден персонал от чужбина, начинаещи супервайзъри, млади „меринджеи” и всякакъв офисен планктон

Автор Борислав Цеков

Управлява ни нискоразряден персонал от чужбина, начинаещи супервайзъри, млади „меринджеи” и всякакъв офисен планктон без понятие за политическото, за държавната машинария и обществените процеси. Без разбиране за национален интерес. Без каквато и да е подготовка за упражняване на държавна власт. Това е какистокрация – управление на глупците и неквалифицираните.

Такава е държавата на „Просто Киро” и „Здрасти, аз съм Наско”, която ни се сервира от политическата конструкция „Румен Радев-Стефан Янев-Кирил Петков“, управляваща държавата на практика вече цяла година.

Помним добре политическият апломб, с който беше нарушена Конституцията, защото, ако имало повече министри като Кирил Петков, България щяла да бъде друга (по президента Радев). Помним също, че Стефан Янев гордо обяви, че е готов да гласува за Кирил и Асен. Виждаме каква е тази „друга България”: на безобразната шуробаджанащина, безскрупулния лобизъм и безсрамната готовност за национално предателство.

Какво, ако не какистокрация, е държава, в която премиерът демонстрира системно стряскаща некомпетентност и дори неспособност да артикулира правилно елементарни аргументи и тези?

Какво, ако не какистокрация, е държава, в която министърът на културата – момче, чийто професионален стаж се изчерпва с ремонта на едно селско читалище – тиражира в социалните мрежи малоумни селфита от министерския кабинет под влиянието на неизвестни субстанции?

Какво, ако не какистокрация, е някакви чалга-сценаристи, временно облечени във власт, да показват среден пръст на България, да газят независими институции и да ламтят за още постове за своето партийно невежество?

Да не споменаваме дори как на парламентарната трибуна се упражняват всякакви невнятни люде, пред които умилителната наивност на „Изгубена Станка” и „Злочеста Кръстинка” от зората на българския самодеен театър изглеждат като същински шедьоври.

снимка Архив

Similar Posts