| | |

Страхове: ДБ са сериозно уплашени, че ще се върне гласуването и с хартиени бюлетини

Не виждам как ще се намери консенсус в коалицията за връщане на гласуване с хартиени бюлетини, заяви пред бТВ депутатът от ДБ Владислав Панев. Той отбеляза, че ДБ е против подобно предложение. Коментарът беше направен във връзка с внесения днес от БСП законопроект за смесено гласуване – с бюлетини и машини.

Според Панев, не е добър вариант, ако предложението на БСП бъде прието с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Да се разчита на плаващи мнозинства не е добре, особено по важни въпроси“, коментира той.

Панев мисли, че в коалицията е обсъждана темата за начина на гласуване, но не е присъствал на такива дискусии.

Ако престанем да си говорим, тогава вече ще имаме сериозен проблем. Очевидно ще има спорове и скандали, което е нещо нормално. Важното е да знаем каква ни е крайната цел, а тя е България да се модернизира. Спомнете си какъв беше Планът за възстановяване само преди година – само саниране и ремонти. Сега Планът е доста по-добър от миналата година, защото ще донесе нови инвестиции и повече работни места.

Относно избора на управител на БНБ Панев заяви, че постъпката на Андрей Гюров да се оттегли от надпреварата е била “достойна”.

Остава г-н Каримански, който НС вероятно ще гласува тази седмица. От ДБ още не сме взели окончателно решение, но от сега мога да ви кажа, че на 99% няма да подкрепим Каримански – не защото не го харесваме, а защото е бил в Управителния съвет на “Инвестбанк”, която не издържа на стрес теста, което е проблем, обясни депутатът

Относно възможността за предсрочни избори Панев отговори, че не е изключена, но не е убеден, че ще бъде излъчено по-успешно мнозинство

Владислав Панев снимка Кадър

Similar Posts