| | |

Иван Гешев предизвика министър Йорданова на публичен дебат

Ако не беше смешно, щеше да е тъжно, коментира Гешев пред започващото сега заседание на ВСС, което трябва да вземе решение по искане на министър Надежда Йорданова за отстраняването му от поста.

Гешев допълни, че очакванията за днес са му да си повиши нивото на култура и правни знания и покани министър Йорданова на дебат

Тъжно е за българската държавност и в името на това, което е останало от нея, министърката на правосъдието вместо да обикаля тв студията и да заявява неверни твърдения, които уронват престижа на съдебната власт и така засягат всеки български гражданин, тези свои твърдения да ги заяви в пленума на Висшия съдебен съвет, където е мястото за това нещо. А не да мълчи, призова Гешев.

Нямат аргументи нито за т. нар. съдебна реформа, нито за т. нар. отстраняване на главния прокурор – защото нейното искане е едно нищо, повтори той тезата си. Надявам се, че не това е причината да се притесняват, да не кажа страхуват, от разговор на тема правата на човека и върховенството на закона, За такъв разговор се обърнах искрено към г-жа Надежда Йорданова и г-н Христо Иванов.

Вместо да се крият, да излезем пред всички български граждани и да се чуят всички аргументи, призова ги Иван Гешев тази сутрин на влизане за заседанието на ВСС.

Нали искат откритост и публичност от главния прокурор. Мисля, че прокуратурата дава достатъчно, време е за откритост и публичност от страна на политиците, завърши той.

Иван Гешев снимка БГНЕС

Similar Posts