| | |

От “ДНР” твърдят, че в България никой не се интересува как да прибере моряците ни от Донецк

Твърдят, че официално са се обърнали към българското посолство с официално писмо, с нота, и нещо повече – обадихме се в Министерството на външните работи

Министерството на външните работи на самообявилата се и призната само от РФ “Донецка народна република” заяви, че не е получен отговор от България на тяхна нота “по повод моряците”.

Според ръководителката на ведомството Наталия Никонорова, българската страна е известена, че “моряците са спасени и може да ги приберат”.

“Ние официално се обърнахме към българското посолство с официално писмо, с нота, и нещо повече – обадихме се в Министерството на външните работи на България, за да им съобщим, че моряците са спасени, евакуирани и могат да ги приберат. Но не получихме никакъв отговор, а и самите моряци до момента не са получили никакъв отговор”, заяви тя, цитирана от ТАСС.

Никонорова нарича действията на българските власти “демонстрация на русофобска политика” и добавя, че се тиражират фалшиви новини, според които кораба “Царевна” не е бил превзет от украински бойци, както и, че съдбата на българските моряци е неизвестна.

По думите и, моряците са в хотел в Донецк и не знаят как да се приберат.

Превод: Faktor.bg

снимка Фактор

Similar Posts