| | | |

РЕЗИЛ: Христо Бойкикиев опря до файтона хора около Гошо “Умното”

Политическите сили трябва да решат дали парламентът да излезе във ваканция, или тя да бъде отложена. Има теми като избора на шеф на КЕВР, за които си заслужава да се отложи ваканцията, заяви за Нова телевизия Христо Иванов, съпредседател на ДБ.

Той обясни, че неговата ПГ е предложила бърза промяна – настоящият състав на КЕВР да може да излъчи свой шеф. Това ще запълни празнина в закона, а досегашният председател Иван Иванов неведнъж е казал, че не иска да остава на поста.

Енергийната комисия върна на поста предишния шеф на КЕВР Иван Иванов

Смятаме, че страната е в преддверието на опасен период – предстои тежка, даже непредсказуемо тежка зима. Трябва да подготвим държавата, да имаме стабилно управление, а ние отиваме на кампания. Не виждам уплашени хора в парламента – уплашени от това, което идва отвън като тежки кризи.

Партиите предпочитат да са самостоятелно в листите, въпросът обаче е за какво се мисли – за страната или за партията. Това са 4-и избори в рамките на месеци. Трябва да покажем, че сме си взели поука от липсата на диалогичност, да покажем, че сме си научили урока.

И важното е, че трябва да покажем нещо ново – да привлечем и други организации и знакови лица от протестите, за да има споделяне на решенията и амбиция ГЕРБ да бъде махнат, амбиция за голямо мнозинство.

“Трябва да покажем голямо обединение – не само между Демократична България и “Продължаваме промяната”, а и всички онези знакови лица и граждански брандове, които носят духа на протестите. Има граждански организации като БОЕЦ и „Правосъдие за всеки”, подчерта Иванов. Според него трябва изначално да се покаже амбиция за голямо мнозинство.

“Досега не можахме да оставим партийния егоизъм пред вратата”, призна Иванов.

Трябва да се отворим за гражданската позиция на хората, категоричен е лидерът на ДБ.

Similar Posts